NIEUWS EN MEER

PROTOCOL COVID-19

Versoepelingen terras 28 april 2021

Wij kunnen niet wachten om u weer te verwelkomen op ons terras/restaurant. Helaas is dit met de beperkte opening van alleen de terrassen tot 18 uur zonder uitwijkmogelijkheid naar binnen niet mogelijk binnen ons concept.

Todat het wel weer zover is, kunt u blijven genieten van onze Soigné@home menu’s

 

BLOG SKREI

Skrei: Vis van het seizoen: Skrei is echt een seizoensvis. Skrei is geen soort vis en ook geen koolvis maar: Skrei is een kabeljauw die leeft in de Barentszzee. Eén keer per jaar gaan de skreien op zwerftocht. Dan zwemmen ze ruim 800 kilometer naar het zuiden, naar de Lofoten-eilanden om er te paaien en kuit te schieten. De Lofoten-eilanden liggen voor de kust van Noorwegen, net boven de poolcirkel. De eitjes van de vis drijven vervolgens op de warme golfstroom weer naar het noorden om uit te groeien tot flinke vissen van wel zo’n 12 kilo zwaar.

Skreid of Zwerver

verse-vis-skreiHet woord ‘skrei’ komt van het Noorse woord ‘skreid’, dat ‘zwerver’ betekent. Noorse vissers zoeken de vis niet op, maar wachten tot ze bij de eilanden zijn aangekomen. Dat betekent dat een vaste datum voor het seizoen vooraf niet bekend is. Meestal is het eind januari. Het einde van het visseizoen valt traditioneel samen met Pasen. Soms komt het voor dat de vis laat rond de Lofoten arriveert en Pasen vroeg in het jaar valt. Dan wordt vaak besloten om een pauze in het visseizoen in te lassen en na Pasen nog een beperkte periode door te vissen.

OP=OP

De komst van de skrei op de Lofoten betekent feest en dan kan de vangst beginnen. De vangst is gereguleerd met vergunningen en aan quota gekoppeld, zodat er ook de volgende jaren nog genoeg zal zijn. Daardoor is skrei maar beperkt verkrijgbaar. Er wordt door patrouilleboten toezicht gehouden op het aantal kilo’s dat wordt gevangen door de vissers.

Noorse traditie

Skrei is spierwit en heeft stevig wit vlees door de grote trektocht en het weinige voedsel dat onderweg is gegeten. In Noorwegen wordt de vis traditioneel gepocheerd gegeten samen met aardappeltjes en ze drinken er rode wijn bij.

Bij de betere visspecialist en viswinkel is van januari tot april skrei te koop. Een absolute aanrader voor visliefhebbers. Wil je een niet visliefhebber over de streep trekken, probeer het eens met skrei!

PROTOCOL COVID-19

Algemene richtlijnen voor onze gasten: 

Restaurant en terras

1 Blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt.

2 Wij mogen gasten weigeren bij vermoeden van verkoudheid- en/of griepklachten.

3 Wacht op gepaste afstand indien er meer gasten tegelijkertijd arriveren.

4 Bij ontvangst in ons restaurant vindt er per 1 juli GEEN controle gesprek meer plaats, bij 3 personen of meer vragen wij u of uw groep een gezamenlijk huishouden vormt.

5 Bij binnenkomst dient u uw handen te desinfecteren met desinfecterende gel.

6 Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

7 Was na het toiletbezoek grondig je handen en gebruik onze gastendoekjes. De doekjes worden daarna gewassen op 90C.

8 Ons servies/glaswerk wordt gewassen met een professioneel apparaat op meer dan 60C.

9 Na vertrek reinigen wij de tafels, stoelen en menukaarten.

10 Wanneer u zich niet houdt aan de 1,5 meter regel van onze restaurant/regels van de overheid kan de toegang tot ons restaurant worden ontzegd.

Bij afhalen:
Bij afhalen maximaal 1 gast per bestelling naar binnen, Wij vragen de overige gasten buiten te wachten op 1,5 meter van elkaar (zie de strepen op de grond).

 

ONZE MOGELIJKHEDEN

CONTACT

Heeft u vragen of wilt u graag reserveren? Neem contact op door
onderstaande formulier in te vullen. Wij reageren binnen 24u.