Wijnreis Delas

Maandag 5 juni, dinsdag 6 juni en woensdag 7 juni waren wij uitgenodigd door Fourcroy om mee te gaan naar het huis Delas frères in de Ardeche. We hebben een leuke rondleiding gekregen door de vinyard en uitleg gekregen hoe de druiven van de vinyard tot een heerlijke wijn geproduceerd worden. Lekker gegeten en veel wijnen geproefd en tevens wat van de omgeving gezien.

Delas Frères is in 1835 opgericht door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères. Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden…
Tot op de dag van vadaag is Delas Frères eigenaar van topwijngaarden in Hermitage zoals Les Bessards en Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage,Côtes du Rhône en de Ventoux regio.

De wijnen van het domein en de speciale wijngaardselecties uit deze regio zijn illustrerend voor de werkwijze van Delas, die is gebaseerd op de kwaliteit van de terroirs. Delas Frères verbouwt 10 hectare op de Hermitageheuvel, 17 hectare in Crozes-Hermitage en 2 hectare in Saint-Joseph. Syrah-, Marsanne- en Roussanne druiven worden geplant op de steile, granietachtige hellingen van de Hermitageheuvel en worden volledig met de hand geteeld. Het fundament voor de kwaliteit van de Delas Frères-wijnen wordt gevormd door het terroir.

Het wijnhuis koopt kwalitatief hoogwaardige druiven in bij lokale druiventelers voor de appellaties Condrieu, Côte-Rôtie, Crozes-Hermitage en Saint-Joseph. Ten slotte onderwerpt Delas Frères alle Cru’s van het zuidelijke gedeelte van de Rhône-vallei (Chateauneuf, Gigondas, Vacqueyras, Côtes-du-Rhône) aan een strenge selectie.

Hieronder een fotocollage van onze trip.
Fourcroy Nederland en Delas Frères dank!