Zomertruffel

De zomertruffel: Een delicatesse voor fijnproevers!

De zomertruffel, ook bekend als “Tuber aestivum”is een bijzondere schat uit de wereld van de gastronomie. Hier zijn enkele feiten die je zou moeten weten:

1 Seizoensgebonden truffel:
De zomertruffel is, zoals de naam al doet vermoeden, een truffelsoort die voornamelijk in de zomermaanden gedijt. Het seizoen is wel van ongeveer mei t/m eind oktober afhankelijk van de natuur.

2 Aardse aroma’s:
Deze truffel staat bekend om zijn subtiele, aardse aroma’s en smaken. Het voegt een unieke diepte toe aan gerechten en wordt vaak geraspt of in dunne plakjes gesneden om zijn smaak te maximaliseren.

3 Veelzijdigheid:
De zomertruffel kan worden gebruikt in verschillende gerechten, van pasta en risotto tot omeletten en salades. Zijn veelzijdigheid maat hem geliefd bij vele chef-koks over de hele wereld. Wij gebruiken deze truffel nu in ons menu als truffelwafel bij de kalfstartaar, bij de risotto en als truffelsoufflé bij het hoofdgerecht. Heerlijke combinaties.

4
Truffeljacht:
Truffels worden traditioneel onder de grond gevonden en vereisen speciaal getrainde truffelhonden of truffelzwijnen om te worden opgespoord. De opwinding van de truffeljacht draagt bij aan hun mystiek.

Wij hebben met liefde en toewijding gerechten gecreëerd die de zomertruffel in al zijn glorie laten schitteren. Kom langs en ervaar deze unieke truffelervaring voordat het seizoen voorbij is.

Heb je nog specifieke vragen over de zomertruffel in onze gerechten? Stel ze gerust!