Quinta do Piloto

Portugal, met zijn schilderachtige landschappen, rijke cultuur en overheerlijke keuken, heeft zich gevestigd als een van ’s werelds toonaangevende wijnbestemmingen. Temidden van de vele prestigieuze wijnhuizen en pittoreske wijngaarden in dit betoverende land, schittert Quinta do Piloto als een verborgen juweel in de Portugese wijncultuur.

Historische Wortels
De geschiedenis van Quinta do Piloto neemt ons mee op een reis terug in de tijd, naar de 16e eeuw. Dit wijndomein begon zijn leven als eigendom van niemand minder dan koning Dom João I en werd later doorgegeven aan de familie Cardoso. Deze koninklijke band weerspiegelt de majestueuze erfenis van Quinta do Piloto en verankert het diep in de Portugese geschiedenis.

Uniek Terroir
Wat deze plek echt onderscheidt, is zijn buitengewone terroir. Gelegen in de regio Setúbal, profiteren de wijngaarden van Quinta do Piloto van de invloed van de Atlantische Oceaan. Dit maritieme klimaat creëert een ideale omgeving voor de teelt van enkele van ’s werelds meest bijzondere druivensoorten, waaronder de beroemde Muscat van Setúbal.

Opmerkelijke Druivensoorten
De wijnen van Quinta do Piloto staan bekend om hun focus op inheemse Portugese druivensoorten. Een parel in hun assortiment is de Muscat van Setúbal, een druif die resulteert in wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en smaak. Deze druif, met zijn zoete en aromatische karakter, geeft de wijnen van Quinta do Piloto een onmiskenbare en verleidelijke identiteit.

Traditie en Innovatie
Hoewel doordrenkt van geschiedenis en traditie, omarmt Quinta do Piloto ook moderne wijnbouwtechnieken en -technologieën. Dit perfecte samenspel tussen de oude wereld en de nieuwe wereld is de sleutel tot de onberispelijke kwaliteit en consistentie van hun wijnen.

Een Proeverij bij Quinta do Piloto
Een bezoek aan deze Quinta is een unieke en geweldige ervaring. Omringd door weelderige wijngaarden en historische wijnkelders kun je genieten van een gastvrije sfeer en onvergetelijke proeverijen.

Of je nu een nieuwkomer in de wereld van wijn bent of een doorgewinterde kenner, de wijnen van deze Quinta bieden voor ieder wat wils. Van de zoete en verleidelijke Muscat van Setúbal tot de complexe en karaktervolle rode wijnen, er is een schat aan smaken om te ontdekken.

Quinta do Piloto is de parel in de Portugese wijnkroon en verdient alle erkenning. Met zijn rijke geschiedenis, zeldzaam terroir en de voortdurende inzet van gepassioneerde wijnmakers blijft dit domein een onmisbare bestemming voor wijnliefhebbers.

Dus, als je de kans hebt om Portugal te bezoeken, voeg dan zeker Quinta do Piloto toe aan je reisroute. Hier, te midden van eeuwenoude wortels en moderne innovatie, kun je enkele van de meest verleidelijke wijnen proeven die Portugal te bieden heeft.

Hieronder vindt u een compilatie van foto’s van Quinta do Piloto en het winemakers dinner wat we op 18 oktober j.l. hebben georganiseerd in samenwerking met Filipe Cardoso (eigenaar Quinta do Piloto) en Karel Geers (Portugal Wijn import).