Voor mooi en eerlijk brood met karakter.
De eerste bakkerij in het Oosterwold!
De bakkerij opende op 11 mei 2019 voor het eerst haar deur. Dat was weliswaar de deur van hun tijdelijke pand, maar toch. Het gaf hen de kans een jaar met het Oosterwold te groeien, vraag en aanbod af te tasten en kennis te maken met een fantastische klantenkring.
Na bijna een jaar hebben ze het definitieve pand betrokken. Een zee van ruimte. Ze kunnen de productie opschalen door meer ruimte, en qua bedrijfsmiddelen breiden ze stap voor stap uit.
Dit zijn hun uitgangspunten:
- Pure grondstoffen gebruiken, van biologische of biologisch dynamische oorsprong en zo regionaal mogelijk geproduceerd
- De meeste van hun degen bereiden met desem
- Geen onnodige toevoegingen of meelverbeteraars gebruiken
- Het deeg ruim tijd geven te fermenteren, veelal overnacht zodat het makkelijk verteerbaar is en alle tijd heeft optimaal smaak en aroma te ontwikkelen
- Het deeg handmatig verwerken
- Al de producten volledig zelf maken, dus geen halffabricaten inkopen
- Al hun producten vers aanbieden tenzij anders vermeld
- Zo mogelijk producten van eigen erf/Oosterwold benutten, denk aan fruit, kruiden, groenten en eieren
Voor Soigné maken zij speciaal hun biologische zuurdesem brood! Optimaal genieten van hun ambacht en dat proef je!
Wil je meer weten over de producten die zij verkopen? Kijk dan even op www.bakkerijdetureluur.nl