DOMAINES BICHOT

De familie Bichot heeft een lange geschiedenis in de Bourgogne en vestigde zich daar in 1350. Bijna vijf eeuwen later, in 1831, richtte Bernard Bichot een wijnhandel op in Monthélie aan de Côte de Beaune. Bernard’s zoon Hippolyte kocht de eerste wijnstokken van de familie in Volnay en het was met de volgende generatie dat het familiebedrijf zich vestigde in de stad Beaune, waar het vandaag de dag nog steeds gevestigd is.

Onder leiding van de huidige eigenaar Albéric Bichot is de naam steeds sterker geworden en heeft het bedrijf geleidelijk meer wijngaarden verworven. Momenteel bezit Bichot 107 hectare, verdeeld over 6 landgoederen: Domaine Long-Depaquit in Chablis, Domaine du Clos-Frantin en Château Gris in Nuits-st-Georges, Domaine du Pavillon in Pommard, Domaine Adélie in Mercurey en Domaine de Rochegrès in Moulin à Vent. Elk van deze domeinen is uitgerust met een eigen wijnkelder, waardoor de tijd tussen het plukken en persen minimaal is – een belangrijke factor in de kwaliteit van het eindproduct. De village-wijnen worden geproduceerd in het grote centrale vinificatiecentrum op het hoofdkantoor in Beaune.

Duurzaamheid is fundamenteel in de filosofie van Albéric Bichot. Alle wijngaarden die zij bezitten in

Côte d’Or en de Côte Chalonnaise zijn biologisch gecertificeerd en ze zijn van plan dit uit te breiden naar andere landgoederen. “We mogen nooit vergeten dat wijn een luxeproduct is, geen noodzaak. We kunnen leven zonder luxe, vooral als het schadelijk is. Het is volkomen redelijk dat de samenleving verwacht dat wijnboeren verantwoordelijk zijn voor de pesticiden die ze gebruiken. In de wijngaard hebben we een mentaliteitsverandering nodig.”

Maison Albert Bichot is een familiebedrijf met een lange geschiedenis, met oog voor de toekomst. Het is en blijft één van de meest invloedrijke producenten van Bourgogne. Dankzij wijnbouw in eigen beheer, eigen vinificatie, eigen kelders en eigen rijpingsmethoden kenmerkt Albert Bichot een eigen stijl. Verfijnd en verleidelijk, met de ambitie om de beste wijnen ter wereld te produceren.

Één van de meest invloedrijke producenten van Bourgogne

Beeld
Beeld