Ezra

Mijn naam is Ezra Tetteroo ik ben 18 jaar. Ik doe de opleiding zelfwerkend gastheer niveau 3 op het ROC van Flevoland.
Ik heb onlangs meegedaan aan het vakwedstrijd gastheer/vrouw van skills heroes.

Skills heroes is een samenkomst van heel veel verschillende vakken waar dan wedstrijden voor worden georganiseerd. Dit is voor alle studenten uit het mbo.

In februari had ik een kwalificatie wedstrijd waar 25 gastheren en vrouwen aan meededen. Ik heb die kwalificatie gehaald en ben door gegaan naar de finale in De RAI in Amsterdam. Hier moest ik met 7 anderen strijden voor de winst.

Ik moest opdrachten uitvoeren zoals: een tafel opdekken uit eigen inzicht, koffies maken, wijn proeven en combineren aan het doorgegeven menu, eigen cocktail maken vanuit een blackbox, kaasplank maken, servetten vouwen en een zeetong fileren. Gebaseerd op hoe je deze opdrachten hebt gedaan kwam er een punten schema uit waar de jury kon zien hoe we het deden.

Van de 8e ben ik op de 6de plek geëindigd. Hier ben ik zeer trots op aangezien ik de enige eerstejaars ben.

Na de wedstrijd was ik lekker gaan uitrusten en genieten van de ervaringen en dingen die ik onderweg heb geleerd