FRIANDISES

FRIANDISES Friandises zijn kleine, verfijnde zoetigheden die vaak aan het einde van een maaltijd worden geserveerd, meestal bij koffie of thee. Ze kunnen onder andere bestaan uit bonbons, mini-gebakjes, macarons, truffels, en andere fijne lekkernijen. Het woord “friandise” komt uit het Frans en betekent letterlijk “lekkernij” of “delicatesse.” De traditie van friandises komt uit de … Lees meer

Eieren van Smid’s Biohoeve

Het ene ei is het andere niet. Met veel zorg halen wij met grote regelmaat verse eieren uit Zeewolde bij Smid’s Biohoeve. Dit is een biologische pluimveestal met 18 duizend leghennen. De kippen leven hier in een ruime stal, gaan lekker naar buiten en genieten volop van de ruimte rondom de boerderij. Deze eieren kunnen … Lees meer

Bakkerij de Tureluur

Voor mooi en eerlijk brood met karakter.De eerste bakkerij in het Oosterwold! De bakkerij opende op 11 mei 2019 voor het eerst haar deur. Dat was weliswaar de deur van hun tijdelijke pand, maar toch. Het gaf hen de kans een jaar met het Oosterwold te groeien, vraag en aanbod af te tasten en kennis … Lees meer

DOMAINES BICHOT

De familie Bichot heeft een lange geschiedenis in de Bourgogne en vestigde zich daar in 1350. Bijna vijf eeuwen later, in 1831, richtte Bernard Bichot een wijnhandel op in Monthélie aan de Côte de Beaune. Bernard’s zoon Hippolyte kocht de eerste wijnstokken van de familie in Volnay en het was met de volgende generatie dat … Lees meer

Ramos Pinto

Ramos Pinto Karakteristieke Port en Douro wijn Ramos Pinto werd opgericht in 1880 door Adriano Ramos Pinto en is uitgegroeid tot een toonaangevend wijnhuis dat uitstekende port en Douro-wijn produceert. Innovatie en respect voor tradities lopen als een rode draad door de geschiedenis van het wijnhuis, dat een unieke filosofie heeft voor de productie en … Lees meer

Quinta do Piloto

Portugal, met zijn schilderachtige landschappen, rijke cultuur en overheerlijke keuken, heeft zich gevestigd als een van ’s werelds toonaangevende wijnbestemmingen. Temidden van de vele prestigieuze wijnhuizen en pittoreske wijngaarden in dit betoverende land, schittert Quinta do Piloto als een verborgen juweel in de Portugese wijncultuur. Historische WortelsDe geschiedenis van Quinta do Piloto neemt ons mee … Lees meer

Zomertruffel

De zomertruffel: Een delicatesse voor fijnproevers! De zomertruffel, ook bekend als “Tuber aestivum”is een bijzondere schat uit de wereld van de gastronomie. Hier zijn enkele feiten die je zou moeten weten: 1 Seizoensgebonden truffel:De zomertruffel is, zoals de naam al doet vermoeden, een truffelsoort die voornamelijk in de zomermaanden gedijt. Het seizoen is wel van … Lees meer

Wijnreis Delas

Maandag 5 juni, dinsdag 6 juni en woensdag 7 juni waren wij uitgenodigd door Fourcroy om mee te gaan naar het huis Delas frères in de Ardeche. We hebben een leuke rondleiding gekregen door de vinyard en uitleg gekregen hoe de druiven van de vinyard tot een heerlijke wijn geproduceerd worden. Lekker gegeten en veel … Lees meer

Recept: Citroentaartje

Citroentaartje met een bodem van bastogne, gebrande meringue, frambozensorbet en een tuille Ingrediënten(recept op basis van 4/5 personen) Citroentaart40 gr citroensap               78 gr boter70 gr suiker                       2,5 blaadjes gelatine140 gr heel ei (3 eieren) Voor de bodem½  pak gecutterde bastognekoekjes (80 gr)50 gr gesmolten boterRvs ringen bekleed met cellofaan (taartvormpjes) Italiaanse merengue200 gr suiker100 gr … Lees meer

Ezra

Mijn naam is Ezra Tetteroo ik ben 18 jaar. Ik doe de opleiding zelfwerkend gastheer niveau 3 op het ROC van Flevoland.Ik heb onlangs meegedaan aan het vakwedstrijd gastheer/vrouw van skills heroes. Skills heroes is een samenkomst van heel veel verschillende vakken waar dan wedstrijden voor worden georganiseerd. Dit is voor alle studenten uit het … Lees meer