Ramos Pinto

Ramos Pinto

Karakteristieke Port en Douro wijn

Ramos Pinto werd opgericht in 1880 door Adriano Ramos Pinto en is uitgegroeid tot een toonaangevend wijnhuis dat uitstekende port en Douro-wijn produceert. Innovatie en respect voor tradities lopen als een rode draad door de geschiedenis van het wijnhuis, dat een unieke filosofie heeft voor de productie en selectie van de beste druiven en de meest geschikte terroirs.

Bezoek de website

Beeld
Beeld
Beeld
Beeld
Beeld
Beeld

De wijngaarden

Ramos Pinto is eigenaar van vier wijngaarden in de Douro-wijnregio die in totaal zo’n 360 hectare beslaan: Quintas do Bom Retiro en da Urtiga, traditionele wijngaarden in het hart van de Douro-vallei, voor verfijning en raffinement; Quinta dos Bons Ares, een van de modernste wijngaarden in de Douro Superior, voor een frisse en levendige noot; en tot slot Quinta de Ervamoira, gelegen in de Côa-vallei, voor structuur, stevigheid en intens fruit. De druiven voor de Ramos Pinto-wijnen zijn afkomstig uit al deze wijngaarden.

Beeld
Beeld

Wijnbereiding

Ramos Pinto Port wijnen worden bereid in het vinificatiecentrum van Ramos Pinto Quinta do Bom Retiro. In het geval van LBV en Vintage port worden de druiven behandeld via de tradtionele lagermethode (stenen persbak die vroeger werd gebruikt om druiven met de voeten te persen). Door deze traditionele techniek wordt het sap extra efficiënt en met zorg uit de druif gehaald. Na de eerste stappen van het wijnbereidingsproces worden de wijnen vervoerd naar de historische wijnkelders in Vila Nova de Gaia waar ze een lang rijpingsproces ondergaan.