Als vaste gast zie je vaak wisselingen van jong personeel in de keuken en in de bediening. Dit heeft met name te maken met het feit dat wij een leerbedrijf zijn.

Toch een keertje leuk om dit toe te lichten:

Momenteel hebben wij acht leerlingen onder onze hoede.  De ene leert het vak kok, de ander wil in de bediening aan de slag en momenteel hebben we er twee die graag manager in de horeca willen worden.

Ze komen van de “triple-A” horeca-scholen (Amersfoort, Almere en Amsterdam 😉 )

Vaak komen de leerlingen redelijk bleu binnen en zijn ze zenuwachtig met hetgeen wat gaat komen en vaak ook door de reputatie die wij hebben.

“Het is niet erg om een keertje een foutje te maken. Het is belangrijk hoe je er mee om gaat en dat je er wat van leert”, roep ik regelmatig door de zaak.

In de keuken worden de leerlingen begeleid door Dennis en Yuri en aan de voorkant door Alberto en mijzelf. Mogelijke opdrachten van school worden in ons bedrijf uitgevoerd en regelmatig is er overleg met de stagebegeleiders over de leerlingen.

Het is prachtig om te zien hoe leerlingen groeien in hun werkzaamheden en lol krijgen in het werk. Ze nemen de Soigné-vaardigheden mee naar hun toekomst.

Dit is gewoon te leuk om onze energie en passie voor het vak over te brengen naar onze leerlingen.

Frank Velthuyse

Ons team van leerlingen en stagaires, van links boven naar rechtsonder
Louis, Sam, Quirrine, Jesse, Mark, Lorenzo, Lorenzo en Jake.