HOE HET BEGON...

RESTAURANT SOIGNÉ

HOE HET BEGON…

In 2007 stond er een prachtig, klein en gezellig restaurant ter overname. Dit kwam Alberto ten gehore maar op dat moment had Alberto net een andere functie aangenomen. Hij stelde het idee voor aan Frank (zijn partner) of het niet leuk is om een restaurant te starten samen  met Alberto zijn goede vriend Dennis.

Dennis werkte op dat moment nog in het Amstel Intercontinental hotel in Amsterdam. Na meerdere malen met elkaar gesproken te hebben en de knoop doorgehakt te hebben, hebben zij Restaurant Soigné in november 2007 overgenomen en zo begon het avontuur van Dennis en Frank.  Een gezellig huiskamer restaurant met plek voor maximaal 24 gasten en een knusse wijnkamer onder het restaurant voor wat extra tafeltjes of kleine groepjes .

In 2008 kwam Michelin het restaurant inspecteren en ontvingen wij een Espoir, het jaar daarop in november 2009 mochten wij één Michelinster in ontvangst nemen. Tot op heden heeft restaurant Soigné nog steeds de ster weten te behouden.

In 2015 gaat het avontuur verder. Het naastgelegen pand (een verfatelier) gaat eruit en Soigné mag dit overnemen . Een verbouwing volgt. De muur tussen de twee panden wordt doorgebroken en zo ontstaat het restaurant met Kookatelier. De ruimtes kunnen gescheiden worden door de openslaande deuren.|
Een nieuwe keuken wordt  geplaatst en er zijn in één keer veel meer mogelijkheden. Soigné start met kookworkshops en er is plaatst voor grote groepen tot 26 personen voor private dining of vergaderingen. Ook gezelschappen kleiner dan 26 personen weten deze ruimte te vinden. Voor het Kookatelier hebben we een prachtig terras waar we ons in de zomer in Frankrijk wanen. 

 Alberto werkte al die jaren op en af in het restaurant en hij heeft ook nog veel andere dingen daarnaast gedaan , chef in verschillende keukens, free lance werk etc. Vanaf 2015 kwam hij full time werken in Soigné en besloot hij om aan de voorkant te gaan staan en zich te verdiepen in het gastheerschap en de wijnen.

Ook Eveline (partner van Dennis) vervult een vaste rol in het bedrijf. Zij verzorgt de sales en marketing. Partijen organiseren,  het contact onderhouden met de gezelschappen, website en de social media neemt zij onder haar hoede.

 April 2020 stond gepland om te gaan renoveren. Helaas door de corona crisis is alles even anders geworden. De renovatie is uitgesteld en in maart 2020 moesten we voor 2,5 maand sluiten. In die maanden zijn we wel in de gelegenheid geweest om het pand aan de binnenkant te schilderen en op te knappen zodat we een prachtig modern restaurant hebben gecreeerd.

1 juni 2020 konden we dan eindelijk weer beperkt open voor reserveringen. De workshops, grote partijen ed. zijn op dit moment niet mogelijk maar er is wel weer iets moois ontstaan en dat is Soigné@home.
3 gangenmenu’s  voor thuis, overheerlijk BBQ pakketten in de zomer en ook een borrelschaal Riche voor wat gezelligheid en borrels. Met Kerst wordt er een 5 of 6 gangenmenu voor thuis verzorgd.
Wij zijn trots op ons mooie bedrijf en we genieten ervan als onze gasten een geweldige ontspannen en heerlijke avond bij ons hebben. Laten we proosten op een mooie toekomst!

Dennis & Eveline, Frank & Alberto

ONZE MOGELIJKHEDEN

CONTACT

Hee u vragen of wil u graag reserveren? Neem contact op door
onderstaande formulier in te vullen. Wij reageren binnen 24u.