Ken je dat? Je bent risotto aan het maken en als je dan denkt klaar te zijn, en je proeft even, ontdek je de knisper in je rijst. Niets vervelender dan je perfecte diner wat je voor ogen hebt, mislukt doordat je een knispertje, hard korreltje in je rijst hebt. Hoe dit op te lossen? Nou wij hebben het perfecte recept voor je! We zijn benieuwd of jij dit recept ook zo geweldig vindt!

RECEPT:

250 gram risottorijst
450 gram vocht (bijvoorbeeld kippenbouillon)

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng het water aan de kook. Voeg de rijst toe en laat opnieuw koken.

Haal pan van het vuur. Dek de risottorijst af met vetvrij papier (cartouche, dit is een rondje vetvrij papier wat precies in de pan past en de risotto afdekt) Sluit de pan rondom goed af met aluminiumfolie.
Doe de pan nu in de voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 17 minuten. Let op: elke oven is uiteraard anders dus het kan zijn dat je de tijd een paar minuten moet aanpassen afhankelijk van je eigen oven.
Haal de pan uit de oven (Let op: de pan uit de oven is zeer heet!). Voeg daarna bijvoorbeeld zout, peper, room en/of Parmezaanse kaas naar smaak toe.
En genieten maar!