• 31
    Mar

Week 5/5 – Chocolade gallets en Banyuls

April staat voor de deur en vandaag zetten we voor de 5de en laatste  week op rij 2 producten in de kijker om ons jubileum te vieren!

Als 9de en 10de product proeven we van chocolade gallets en een pittige Banyuls.

Soigne_5

Chocolade gallets zijn hét product om mee te werken voor een patissier.

Ze zijn heel makkelijk om te verwerken vanwege hun kleine vorm, ze verwarmen snel en ze smelten snel. Bovendien zijn ze ook erg makkelijk om af te wegen. Je hoeft dus geen stukken of brokken af te snijden van een dik plak chocolade.

Deze melkchocolade bevat 33,6 procent cacao van hoge Belgische kwaliteit. Op dit moment verwerken wij het product voor ons dessert, de chocolade ganache. Lekker zacht en romig van smaak

 

De Banyuls is een wijn die afkomstig is uit het Zuid-Oost hoekje van Frankrijk tegen de Pyreneeën aan.

Deze rode gekoelde dessertwijn is gemaakt van de Grenache druif. In deze wijn zitten aardig wat tannines, maar ook hinten van kersen en koffie en past daarom erg goed bij de chocolade.

 

Bon appétit.