• 05
    Sep

Op stap naar de Champagnestreek!

Onder het motto “al proevend leert men” stapten we zondagochtend met z’n allen in de wagen met als bestemming: de Champagnestreek!

We waren namelijk uitgenodigd door onze wijnleverancier Fourcroy om ons te verdiepen in de champagne.

Als eerste stond er een bezoek aan het oude familiehuis van de familie Deutz op het programma, een prachtig privéhuis dat enkel voor professionals toegankelijk is. We kregen een rondleiding in de gigantische kelders en leerden bij over de processen die Deutz hanteert.

De timing kon niet beter want ons bezoek viel net in de periode van de oogst. Zelfs Frank, die normaal niet zo van druiven houdt was verrast door de zachte en mooi zoete smaak van de Pinot Noir en Chardonnay druiven.

Leuk weetje: volgens de champagnemakers is de oogst van dit jaar echt fantastisch, misschien wel één van de beste jaren tot nu toe.

Vervolgens werden we uitgenodigd in de prachtige Chinese kamer voor een proeverij van 3 champagnes.

Als kers op de taart werd ons een fantastisch lunchmenu aangeboden, bereid door de privé kok van het domein in combinatie enkele heerlijke glazen.

Nadien vond de officiële overhandiging van plaats van een ere plakkaat voor de samenwerking met Deutz. Dit is iets vrij exclusief want er zijn maar 10 restaurants in Nederland met deze vermelding.

De volgende dag stonden de majestueuze kelders van Armand De Brignac op de agenda. Wat een pracht en praal, wat een schoonheid en natuurlijk een fantastisch frisse champagne (die je ook bij Soigné kan drinken ;-)).

Armand de Brignac champagne wordt gemaakt door champagnehuis Cattier en gemaakt door de familie Cattier maar de eigenlijke eigenaars van Armand de Brignac zijn niemand minder dan Beyoncé en Jay Z.

Een klein team van 8 mensen is toegewijd aan de productie ervan en bij elke stap wordt gestreeft naar absolute perfectie om de crème de la crème onder de champagnes te maken.De kelders van Cattier zijn ook speciaal want ze behoren tot de diepste kelders van de Champagnestreek.

Leuk weetje: De naam ‘Armand de Brignac’ werd verzonnen door mevrouw Cattier, de moeder van Jean-Jacques Cattier. Ze was het begin jaren 50 tegengekomen in een roman waar ze erg van genoten had.

Wat een leerzame en fantastisch lekkere uitstap!

PS: hieronder zie je nog het mooie moment van de uitreiking van de plakkaat.