• 07
    Dec

Michelinster voor Bussums restaurant

Vanmorgen vond de officiële presentatie plaats van de Michelin-gids 2016 in het DeLaMar theater in Amsterdam, waarbij een inhuldiging plaats vond van de chefs.

Dennis  Jong en Frank Velthuyse, (beiden eigenaar van Restaurant Soigné) kregen vanmorgen in het theater te horen dat het restaurant een michelinster heeft gekregen voor 2016. Daarmee is Soigné het enige restaurant in het Gooi met een michelinster.

“Wij zijn super trots! Jaar op jaar focussen wij op continuïteit en kwaliteit in ons restaurant. Dit jaar was het extra druk in verband met de realisatie van ons kookatelier. Inmiddels delen wij zelfs onze geheimen door middel van workshops. Dat wij ook in 2016 beloond worden met een Michelinster zien wij als een grote eer.“

Aldus Frank Velthuyse, maître en mede-eigenaar van restaurant Soigné.

 

  • 28
    Oct

Uit het blad ‘Lekker 2016’:

“In dit gezellige huiskamerrestaurant in hartje Bussum van chef-Kok Dennis de Jong, voormalig sous-chef bij La Rive in Amsterdam, en gastheer Frank Velthuyse voel je je als gast meteen welkom. De keuken is niet vernieuwend maar wat je op je bord krijgt deugt. Alles is van top-kwaliteit, goede zuurtjes in de gerechten, fantastische smaakcombinaties en beeldschone opmaak. De wijnkaart laat prachtige wijnen zien uit de oude wereld maar ook een rijke selectie uit de nieuwe wereld-landen. We proeven vooraf uitstekende handgesneden kalfstartaar met een kleine tosti van Petit Doruvael (boeren-kaasje), aardappel-basilicummousse, een dressing van gedroogde tomaat en gepocheerd kwarteeitje. De geadviseerde Nuntius 2013 Gabrielskloof uit Zuid-Afrika van semillon, sauvignon blanc en viogner past er prima bij. Hierna een kleur-en smaakrijke terrine van jabuga-ham, eendenlever en kalfsmuis met soubise-mousse en gemarineerde kalfswang met shimeji (een van oorsprong Aziatisch paddestoeltje). In het glas stuift een mooie Gentil Elzas van Dopff & Irion. Hulde voor de sappig gebraden kalfhaas met gnochi, gepofde aubergine, compote van sjalotten, gedroogde tomaat en een jus van salie. En al net zo goed is gebakken grietfilet die half schuil gaat onder gestoofde ossenstaart, duxelles van portobello, knolselderijpuree en truffel en een lichte kalfsjus.
Soigné schuift aardig richting de Top-100.”
  • 15
    Oct

Wist je dat…

…de donkere vlekken op een zilveren vork makkelijk schoon te maken zijn door een bakje te vullen met heet water, wat aluminiumfolie en een schepje soda.
Doop de punten van de vork in het bakje en zorg ervoor dat de vork contact maakt met de aluminiumfolie.

  • 01
    Oct

Tip van de chef…

Bereid vlees in de oven altijd op een rekje met een plateau eronder.
Op deze manier circuleert de warmte goed om het vlees heen en ligt deze niet in het braadvocht.
Dit zorgt ervoor dat je vlees mooi egaal gaar wordt.

  • 07
    Sep

Restaurant Soigné gaat haar Michelinster delen

MET DE OPENING VAN KOOKATELIER SOIGNÉ  KAN IEDEREEN OP
‘STERNIVEAU’ LEREN KOKEN

BUSSUM, 7 SEPTEMBER 2015 – SOIGNÉ, HET ENIGE RESTAURANT IN ‘T GOOI
MET EEN MICHELINSTER, HEEFT NU HAAR EIGEN KOOKATELIER EN GEEFT DAARMEE
EEN DEEL VAN HAAR ‘KEUKENGEHEIMEN’ PRIJS.

Na maanden van voorbereiding, hard werken en crowdfunding is het pand
dat grenst aan het bestaande restaurantgedeelte omgetoverd tot een
volwaardig kookatelier.

Naast kookworkshops biedt het kookatelier plaats aan private dining,
zakenlunches, walking diners, recepties en vormt het het hart van de
catering. Tegelijkertijd is de capaciteit van het restaurantgedeelte
uitgebreid van 25 naar 50 gasten. De ruimte is multifunctioneel en
ingericht zonder poespas. Precies zoals je van Soigné verwacht: no
nonsense, gastvrij en met keukenapparatuur die je aantreft in de
gemiddelde thuiskeuken. Ook knoeien en schuiven met tafels en stoelen,
het mag allemaal. Zolang het eten maar lekker is en de sfeer goed.

Workshops

Eenvoud blijft dus troef en de koks stoppen hun creativiteit liever in
koken dan in marketing. Daarom is gekozen voor ‘slechts’ een tweetal
workshops: individueel op vastgestelde data, of met een groep. Wie een
workshop bij Soigné volgt krijgt les van Alberto Dos Anjos de Sousa.
Deze Portugese alleskunner heeft ruim 20 jaar kookervaring bij diverse
(Michelinster)restaurants. Hij wordt bijgestaan door chef-kok en
mede-eigenaar Dennis Jong. Dennis verdiende zijn sporen onder meer als
souschef bij het Amstelhotel. “Je leert de gerechten bereiden zoals die
bij ons op de kaart staan; de smaken van Soigné, in een slim en
toegankelijk samengesteld menu”, aldus Jong. Geen liflafjes of
ingewikkelde recepten die thuis in de la blijven liggen”, vervolgt deze
bescheiden chef-kok. Hij kookt zelf het liefst met aardse producten
zoals artisjokken, grondige vissoorten en variaties met knollen en staat
bekend om zijn overheerlijke jus en sauzen.

Uitbreiding restaurant

Ook maître Frank Velthuyse is blij met de uitbreiding. Doordat we er
een extra ruimte bij hebben hoeven we in het restaurant minder vaak
‘nee’ te verkopen. Mensen moeten toch spontaan kunnen bedenken ‘vanavond
ga ik bij Soigné eten’.”

Voor meer informatie 

Voor meer informatie over workshops, restaurant, private dining of catering neem contact op via info@restaurantsoigne.nl of 06-44889890

  • 02
    Sep

Wist je dat…

  • …tomatensap in een vliegend vliegtuig anders smaakt dan op de grond?
  • …de kiwi vernoemd is naar een vogel uit Nieuw-Zeeland, terwijl de vrucht eigenlijk uit China komt?
  • …zuurkool een gesneden en geconserveerde wittekool is?
Page 3 of 3123