• 31
    Mar

Week 5/5 – Chocolade gallets en Banyuls

April staat voor de deur en vandaag zetten we voor de 5de en laatste  week op rij 2 producten in de kijker om ons jubileum te vieren!

Als 9de en 10de product proeven we van chocolade gallets en een pittige Banyuls.

Soigne_5

Chocolade gallets zijn hét product om mee te werken voor een patissier.

Ze zijn heel makkelijk om te verwerken vanwege hun kleine vorm, ze verwarmen snel en ze smelten snel. Bovendien zijn ze ook erg makkelijk om af te wegen. Je hoeft dus geen stukken of brokken af te snijden van een dik plak chocolade.

Deze melkchocolade bevat 33,6 procent cacao van hoge Belgische kwaliteit. Op dit moment verwerken wij het product voor ons dessert, de chocolade ganache. Lekker zacht en romig van smaak

 

De Banyuls is een wijn die afkomstig is uit het Zuid-Oost hoekje van Frankrijk tegen de Pyreneeën aan.

Deze rode gekoelde dessertwijn is gemaakt van de Grenache druif. In deze wijn zitten aardig wat tannines, maar ook hinten van kersen en koffie en past daarom erg goed bij de chocolade.

 

Bon appétit.

  • 17
    Mar

Week 4/5 – Barbarie-eend en Vecchio Marone

Vandaag zetten we voor de 4de week op rij 2 producten in de kijker om ons jubileum te vieren!

Deze week hebben we het over de Barbarie-eend en een smakelijke Vecchio Marone.

Eend_soigne

De Barbarie-eend wordt ook wel Muskus-eend genoemd en is een eendensoort die oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika komt.

De eend is in de 16e eeuw meegenomen naar Europa door ontdekkingsreizigers.

Leuk weetje - Het mannetje is 2 keer zo groot dan het vrouwtje.

Met het mooie dieprode, ietwat stuggere vlees, kun je veel dingen doen. De eendenborsten kan je bijvoorbeeld mooi uitbakken op de huid en daarna rozé braden in de oven, heerlijk met een sinaasappelsaus, zoals we nu op onze kaart hebben. De bouten kun je heel goed konfijten in olie of ganzenvet, maar eerst marineren natuurlijk.

Bij de eend serveren we een lekkere Vecchio Marone, La Dolce Vita. De druiven in deze wijn zijn de Primitivo, Sangiovese en Nero di Troja uit Zuid-Italië. Het is een intens krachtige en zijdezachte rode wijn met tonen van rijpe kersen en bessen en pure chocola. De smaak is als een warm bed, zacht en verfijnd.

Bon appétit.

  • 17
    Mar

Week 3/5 – USA Flat Ironsteak en Quinta de Alcube

Het is weer vrijdag! Dat betekent deze maand dat we 2 producten in de kijker zetten om ons jubileum te vieren.

Vandaag vertellen we u wat meer over de USA Flat Ironsteak en een lekkere Portugese wijn, Quinta de Alcube.

Schermafbeelding 2017-03-17 om 12.42.31

De USA Flat Ironsteak is afkomstig van het Black Angus ras. Dit ras wordt gevoed met veel mais en is afkomstig uit Noord-Amerika.

De ironsteak is het gesplitste sukade-stuk afkomstig uit de schouder van de koe. Het is mooi dooraderd vlees dat nog een paar weken bij ons op de kaart staat.

Tip: Chefkok Dennis vindt dit vlees schitterend om rosé te braden en dun te trancheren met een heerlijke Bordelaise saus (rodewijnsaus).

Bij dit lekker stuk vlees schenken we een overheerlijke rode wijn uit Portugal, uit het natuurpark Arrábida. Dit is een klein gebergte ten zuiden van Lissabon en in de kom van dit gebergte zijn slechts een paar wijnhuizen. Eentje daarvan is Quinta de Alcube.

De rode wijn van deze Quinta is gemaakt van een lokale druif (Trincadeira). Het is een wijn vol met aroma’s, donker fruit en ronde tannines.

Bon appétit.

  • 09
    Mar

Week 2/5 – Kabeljauw en Crudo

Om ons jubileum te vieren zetten we ook deze week 2 producten in de kijker!

Deze week stellen we graag de kabeljauw aan u voor met een heerlijk glaasje ‘Crudo’.

Jubileum_hartje

Wij presenteren u de ‘vis van de week’. De kabeljauw  kan wel tot 150 cm lang worden, maar wordt gevangen als hij gemiddeld tussen de 80 en 90 centimeter is en een gewicht heeft tussen de 4 en de 6 kilogram.

De héérlijke witte vis wordt gevangen op de Noordzee, maar komt ook in de Atlantische oceaan voor.

Met kabeljauw kunt u zoveel dingen doen. Op dit moment combineren wij de kabeljauw met een uiensoepje, we doen er een plakje Lardo di Collonata op en maken het af met een crouton van Gruyère. Helemaal af zo!

Tip: Een aantal favoriete manieren van onze chef om deze vis te bereiden zijn op de huid bakken, langzaam garen in de oven of aan 1 kant paneren met een kruidenkorstje.

 

Bij de kabeljauw schenken wij de  ‘Crudo’. Deze biologische  wijn komt uit Sicilië  en wordt gemaakt van 2 inheemse Siciliaanse druivensoorten; Cataratto en Zibibbo

Het is een aromatische wijn vol van smaak en ook fruitig. Crudo heeft een zoetje door de Zibibbo druif.  Dit zoetje in de wijn maakt de combinatie met het gerecht erg aantrekkelijk.

Bon appétit.

  • 03
    Mar

Week 1/5 – Makreel en Touraine Sauvignon Les Eglantines

Om ons jubileum te vieren zetten we deze maand 10 producten in de kijker!

Beginnen doen we met makreel & een heerlijke ‘Touraine Sauvignon Les Eglantines’.

Jubileum_hartje

Graag geven we wat meer informatie over deze lekker vis. De makreel is een straalvinnige vis en behoort tot de baarsachtigen, net als de tonijn. Deze vis is het hele jaar door te verkrijgen en wordt elke dag vers aan ons geleverd. De makreel is in de koudere wintermaanden wat vettiger van smaak en structuur en wordt rechtstreeks uit de Noordzee gevangen. Het gebied tussen het Scandinavisch schiereiland en Groot-Britannië.

Wij serveren de makreel met een luchtige kruidenmayonaise, komkommer, avocadocrème en gepofte quinoa.

Tip: De vis is mooi om te gebruiken als tartaar. Simpel met een gekonfijt sjalotje, peper en zout en een scheutje olijfolie: Heerlijk!

 

Bij de makreel schenken wij ‘Touraine sauvignon les Eglantines’.

Deze witte wijn is gemaakt van de Sauvignon Blanc druif. De druiven worden alleen geplukt van de beste percelen en deze worden meteen gekneusd en ondergaan de eerste gisting op lage temperaturen van 14°C. De wijn rijpt 4 maanden op eigen droesem onder regelmatig roeren. Deze heerlijke fruitige Touraine Sauvignon heeft geuren van tropisch fruit, citrus en vers gemaaid gras, is sappig en rond.

Smakelijk!

  • 22
    Feb

Proef de ongezouten waarheid

Kom proeven hoe smaakvol & lekker zoutbewust kan zijn!

16864917_1570389719642424_2734761259086491330_n

Op 7, 8 & 9 maart serveren wij samen met bijna 20 andere restaurants in ‘t Gooi en Amsterdam een zoutbewust menu 

Dineren = doneren (Nierstichting Nederland)

Wil je zeker zijn van een tafel?
 035 693 63 79

Voor meer informatie: ga naar www.proefdeongezoutenwaarheid.nl

  • 06
    Feb

10 jaar, jubileumjaar

Hoera, jubileumjaar!

Restaurant Soigné bestaat dit jaar 10 jaar en dat mag gevierd worden.
Graag stellen we u ons tientjesmenu voor.

U kunt elke dinsdag, woensdag en donderdag genieten van deze speciale actie.

Tientjesmenu

TIENTJESMENU*
4 gangen voor 4 tientjes,
5 gangen voor 5 tientjes,
6 gangen voor 6 tientjes.
En dit tot 1 november 2017.

Reserveringen kunt u telefonisch maken met de vermelding ‘tientjesmenu’.
Tel: 035 – 693 63 79

Tot snel!

Groetjes van het hele team

 

*Uitgezonderd op feestdagen

  • 17
    Jan

Michelinster voor het achtste jaar!

Michelinster voor Bussums restaurant!

Vanmorgen vond de officiële presentatie plaats van de Michelingids 2017 in het DeLaMar theater in Amsterdam, waarbij een inhuldiging plaats vond van de chefs.

Dennis Jong en Frank Velthuyse, (beide eigenaar van restaurant Soigné)

kregen vanmorgen in het theater te horen dat het restaurant een Michelinster heeft gekregen voor 2017.

Daarmee is Soigné het enige restaurant in het Gooi met een Michelinster.

“Wij zijn wederom super trots!

Jaar op jaar focussen wij op continuïteit en kwaliteit in ons restaurant.

Dat wij nu voor het achtste jaar op een rij de Michelinster krijgen is iets waar we ontzettend blij mee zijn. Helemaal nu ook dat 2017 een extra feestelijk jaar wordt omdat wij 10 jaar bestaan.”

Aldus Dennis Jong, chefkok en mede-eigenaar van restaurant Soigné.

  • 27
    Sep

Een snoepje van een wijn!

Al jaren ga ik in de zomer op vakantie naar Portugal. Het liefst verblijf ik in het natuurpark Arrábida. Dit is een klein gebergte ten zuiden van Lissabon, waar het heerlijk rustig is en totaal niet toeristisch.

Het gebergte is slechts 35 km lang en een aantal kilometers breed. Aan de zuidzijde heb je een aantal prachtige stranden en aan de noordzijde uitzicht op de stad Lissabon.

De hoogste berg is zo’n 500 meter. 18 miljoen jaar geleden lag het nog onder zeeniveau. De afgestorven schelpdiertjes hebben de kalkrijke bodem veroorzaakt. Doordat dit gebergte direct aan de Atlantische oceaan ligt, zijn de zomers nooit te heet en koelt het ’s avonds flink af. Aan de voet van dit gebergte liggen bekende wijnhuizen José Maria da Fonseca en Bacalhôa.

In de kom van dit gebergte zijn slechts een paar wijnhuizen. Eentje daarvan is Quinta de Alcube.

Deze quinta is relatief klein te noemen en bekend bij de Portugezen. Dit wijnhuis verkoopt niet aan restaurants of supermarkten. Ze verkopen alleen aan hun eigen balie. Wanneer je er bent, is het ook een af en aan van Portugezen die hun wijn komen halen.

Ik heb een rode wijn van deze quinta meegenomen welke gemaakt is van een lokale druif (trincadeira). Een wijn vol met aroma’s, donker fruit en ronde tannines. Een heerlijke wijn om bijvoorbeeld te nuttigen bij onze entrecôte van de kaart.

Een snoepje van een wijn die werkelijk nergens in Nederland te koop is, maar die ik niet lang op de wijnkaart kan houden want ik ben bang dat deze snel op is.

Frank Velthuyse

Page 2 of 3123