• 05
  Sep

Op stap naar de Champagnestreek!

Onder het motto “al proevend leert men” stapten we zondagochtend met z’n allen in de wagen met als bestemming: de Champagnestreek!

We waren namelijk uitgenodigd door onze wijnleverancier Fourcroy om ons te verdiepen in de champagne.

Als eerste stond er een bezoek aan het oude familiehuis van de familie Deutz op het programma, een prachtig privéhuis dat enkel voor professionals toegankelijk is. We kregen een rondleiding in de gigantische kelders en leerden bij over de processen die Deutz hanteert.

De timing kon niet beter want ons bezoek viel net in de periode van de oogst. Zelfs Frank, die normaal niet zo van druiven houdt was verrast door de zachte en mooi zoete smaak van de Pinot Noir en Chardonnay druiven.

Leuk weetje: volgens de champagnemakers is de oogst van dit jaar echt fantastisch, misschien wel één van de beste jaren tot nu toe.

Vervolgens werden we uitgenodigd in de prachtige Chinese kamer voor een proeverij van 3 champagnes.

Als kers op de taart werd ons een fantastisch lunchmenu aangeboden, bereid door de privé kok van het domein in combinatie enkele heerlijke glazen.

Nadien vond de officiële overhandiging van plaats van een ere plakkaat voor de samenwerking met Deutz. Dit is iets vrij exclusief want er zijn maar 10 restaurants in Nederland met deze vermelding.

De volgende dag stonden de majestueuze kelders van Armand De Brignac op de agenda. Wat een pracht en praal, wat een schoonheid en natuurlijk een fantastisch frisse champagne (die je ook bij Soigné kan drinken ;-)).

Armand de Brignac champagne wordt gemaakt door champagnehuis Cattier en gemaakt door de familie Cattier maar de eigenlijke eigenaars van Armand de Brignac zijn niemand minder dan Beyoncé en Jay Z.

Een klein team van 8 mensen is toegewijd aan de productie ervan en bij elke stap wordt gestreeft naar absolute perfectie om de crème de la crème onder de champagnes te maken.De kelders van Cattier zijn ook speciaal want ze behoren tot de diepste kelders van de Champagnestreek.

Leuk weetje: De naam ‘Armand de Brignac’ werd verzonnen door mevrouw Cattier, de moeder van Jean-Jacques Cattier. Ze was het begin jaren 50 tegengekomen in een roman waar ze erg van genoten had.

Wat een leerzame en fantastisch lekkere uitstap!

PS: hieronder zie je nog het mooie moment van de uitreiking van de plakkaat.

 • 24
  Apr

Een recept uit de workshop in de kijker!

Deze week draait alles om ons kookatelier. We vertelden u al dat u het kookatelier kan afhuren voor privégelegenheden zoals bedrijfs-, familie- en vriendenuitjes vanaf 12 personen.

Of u kan deelnemen aan één van onze individuele workshops waarvan u hier de agenda kan bekijken.

Een gerecht dat we vaak klaarmaken tijdens de workshops is dit voorgerecht met verse zalm, oriëntaalse groenten, wortel-wasabicrème en een soja-marshmallow.

Het volledige recept verklappen we jullie graag en we hopen dat jullie er veel plezier aan hebben.

Of wie weet mogen we u binnenkort wel verwelkomen tijdens één van de geplande workshops?

 

RECEPTSchermafbeelding 2018-04-24 om 11.17.54

 

Voor meer informatie:
Tel: +31 6 44889890
E-mail: info@restaurantsoigne.nl

 

Foto by
https://www.foodaholics.nl/koken-restaurant-soigne/ 
http://etenmetroos.nl/meekoken-sterren-restaurant-soigne/

 • 20
  Dec

Kerstvoorbereidingen met Frank: zo wordt jouw diner een succes!

IMG_5878 

Kerst is vooral de tijd van samen genieten. Genieten van elkaars gezelschap, genieten van lekker eten én genieten van lekkere wijn. En dat allemaal liefst zonder stress.

 Wie is er beter in gasten ontvangen dan gastheer van Restaurant Soigné, Frank?! Vlak voor de feestelijkheden beginnen, stellen we hem nog even een aantal praktische vragen en luisteren we geboeid naar zijn tips.

 

1. Champagne is geen “must”.

Frank is zelf niet zo van de Champagne hoewel hij zo heel af en toe wel kan genieten van een glaasje huischampagne van Soigné, de “Deutz Brut Classic”.

Hij vindt een glaasje bubbels wel erg feestelijk, maar als hij zelf mag kiezen dan verkiest hij een lekker glaasje gekoelde, Portugese Vinho Verde. Deze schenkt hij bij voorkeur tussen de 12 en de 14°. Hierbij smaakt een lekker hapje met vis erg lekker.

 

2. Indruk maken met sfeer.

Wil je indruk maken of gewoon je gasten extra verwennen, dan doe je dat met mooi servies, mooi glaswerk en mooie karaffen. Een mooi glas is voor Frank extra groot en van kristal gemaakt.

Wil je extra “scoren” als gastheer of gastvrouw tijdens een diner, dan doe je dat volgens Frank door iets boeiend te vertellen over de wijn. Vertel iets over de smaak, de wijnmaker, de filosofie,…

 

3. Do’s and Don’ts bij het serveren.

Wil je het uitschenken van de wijn echt volgens de regels doen, zorg dan dat je het glas altijd langs de rechterkant van de persoon (bij)vult. Wanneer het gezelschap aan tafel uit meerdere mensen bestaat, bedien dan altijd eerst de dames en bij voorkeur van oud naar jong.

 

4. Een goede wijn & spijs combinatie bekom je al proevend.

Wil jij een top wijnkeuze maken bij jouw gerecht, dan is proeven de boodschap. Maak het gerecht op voorhand al eens klaar en open de gekozen fles om te proeven. Als je het gerecht niet helemaal op voorhand wil bereiden, dan kan je ook enkele elementen van het gerecht afzonderlijk proeven in combinatie met de wijn.

Een goede wijnhandelaar kan je ook op weg helpen. Leg hem jouw gerecht voor en vraag hem om advies. Een goede fles moet niet duur zijn. Al voor een tientje kan je een erg mooie fles vinden. Frank haalt zijn wijnen liefst bij de lokale wijnhandel in Bussum, Petit Clos.

 

5. Feestelijke wijntjes.

Al meerdere jaren schenken ze op eerste Kerstdag een heerlijke Chianti Classico omdat iedereen die erg lekker vindt. Deze wijn is afkomstig van het oudste actieve wijnhuis ter wereld: “Brolio”. De gasten die ‘m al hebben geproefd zijn laaiend enthousiast, vertelt Frank.

Een ander toppertje is de Palpite Grand Reserva uit 2013. Er zijn zelfs gasten die speciaal voor deze wijn terugkomen naar Soigné.

Bij het nagerecht kiest hij voor een lekker likeurtje, de Licor Beirão, uit Portugal!

 

TOT SLOT : Frank aan het woord:

“Last but not least, wil ik al onze gasten alvast bedanken voor het geweldige jaar. Jullie vonden massaal de weg naar Soigné en dat vinden we alleen maar leuk. In 2018 gaan we gewoon lekker door zoals we bezig zijn! Tot in 2018! “

 • 18
  Oct

Menu Portugese Avond

Menu2425okt

 

De avond wordt vergezeld door Portugese muziek (Fado) onder begeleiding van de heer Antonio Codinha, speciaal overgekomen vanuit Portugal!

******
Boek een gezellige tafel voor u en uw gezelschap en ervaar eens een bijzondere Portugese avond uit in restaurant Soigné.

De avond start om 19.00 uur.
De totale kosten voor deze avond zijn € 135,- per persoon.

N.B. extra ingeschonken glazen worden in rekening gebracht
Voor reserveren stuur ons een e-mail o.v.v. Portugese avond met uw naam, telefoonnummer, datum van reservering en met hoeveel personen u wenst te komen. Uw reservering is pas definitief nadat u van ons een bevestiging hebt ontvangen. info@restaurantsoigne.nl

 

 • 18
  Sep

Portugese avond I 24 & 25 oktober

Portugese avond in Soigné
Dinsdag 24 oktober en woensdag 25 oktober organiseren wij een Portugese avond in Restaurant Soigné

 

Wat houdt dit in:
U wordt ontvangen met een overheerlijke cocktail Pinto

 Wij verzorgen een 4-gangendiner met een “Portugese twist”

 Bij elke gang proeft u een bijpassende Portugese wijn

 Diner is inclusief water plat/bruisend en

koffie/thee met een typisch Portugees lekkernijtje

… en een nationaal Portugees likeurtje

EN

 De avond wordt vergezeld door Portugese muziek (Fado) onder begeleiding van de heer Antonio Codinha, speciaal overgekomen vanuit Portugal!

******
Boek een gezellige tafel voor u en uw gezelschap en ervaar eens een bijzondere Portugese avond uit in restaurant Soigné.

De avond start om 19.00 uur.
De totale kosten voor deze avond zijn € 135,- per persoon.

N.B. extra ingeschonken glazen worden in rekening gebracht
Voor reserveren stuur ons een e-mail o.v.v. Portugese avond met uw naam, telefoonnummer, datum van reservering en met hoeveel personen u wenst te komen. Uw reservering is pas definitief nadat u van ons een bevestiging hebt ontvangen. info@restaurantsoigne.nl

 • 13
  Sep

De Verveine Van Frank

Verveine 4 Verveine 2 Verveine1

Verveine thee

Frank aan het woord:

Al jaren schenk ik met veel plezier verveine thee in ons restaurant. De planten heb ik enkele jaren geleden aangeschaft en verzorg ik met erg veel liefde. In de zomer zijn de verse takjes van deze plant in het restaurant aanwezig. Aan het einde van de zomer oogst ik de rest van de blaadjes om ze vervolgens te drogen. In de winter schenken wij dan de gedroogde versie hiervan.

 

Verveine, kwam oorspronkelijk uit Chili en werd in de 18-de eeuw meegenomen naar Europa (in België noemen ze het citroenverbene). Het is een hele mooie delicate theesoort met duidelijke citrustonen. In ons geval is het is een groene biologische thee. De thee wordt vaak voor het slapen gaan gedronken aangezien deze rustgevend is.

 

De Verveine is een heel chic struikje en wordt ongeveer één meter hoog. De plant heeft mooie lichtgroene blaadjes en heeft veel verzorging nodig. De plant drinkt veel water en is gek op de zon. In de winter dient de plant beschermd te worden tegen de vorst (kan absoluut niet tegen de vorst). Aan het einde van de winter haal ik de planten naar binnen en zet ze op zolder zodat de plant in het vroege voorjaar weer kan groeien.

 

De blaadjes droog ik op een klassieke wijze Ik leg ze op een warme kleed op zolder. Binnen een paar dagen zijn de blaadjes voldoende gedroogd om ze in plastic zakjes te bewaren. Prettige bijkomstigheid bij het drogen: “de zolder ruikt verrukkelijk”!

 

 

Tip: Doe een verveine takje in een pot zeezout of fles olijfolie voor een heerlijk citroenaroma!

 • 01
  Aug

Kookworkshops bij restaurant Soigné

Wij weten als geen ander dat koken en bezig zijn met eten ontspannend kan zijn.

Steek jij je handen graag uit je koksmouwen of luister jij graag naar een bevlogen kok? Dan ben je bij restaurant Soigné aan het goede adres.

Wij geven maandelijks kookworkshops in het historische hart van Bussum, het leukste dorp van ’t Gooi!
Deze culinaire beleving laat je onderdompelen in de keuken van een Michelinrestaurant met één ster.

Workshops Soigné 12

Tijdens een viergangenworkshop maak je culinaire creaties in een intieme sfeer.
Deze gerechten  zijn vooral geïnspireerd op gerechten van onze kaart.

Wij delen onze passie graag met jou zodat ook jij prachtige gerechten op tafel kan toveren
Onze culinaire workshop geeft je een bijzonder goede indruk van hoe er achter de schermen van ons sterrenrestaurant wordt gekookt.

Alle gerechten die we tijdens deze kookworkshop bereiden, zijn gemakkelijk te maken in je eigen keuken.

Klik hier voor een video impressie van een kookworkshop.

Voor praktische informatie en inschrijvingen kan je hier terecht.

Private dining Soigné 7

Dit soort workshops zijn ideaal voor bedrijfs-, familie- en vriendenuitjes maar ook uitermate geschikt voor personen die zin hebben in een gezellige avond koken met anderen.`

Je kunt deze workshop boeken met een groep vanaf 12 personen of op individuele basis.

 • 11
  Jul

Restaurant Soigné nodigt 10 foodbloggers uit!

Restaurant Soigné bestaat 10 jaar!

 

Zoals je vast al opmerkte, hebben we voor ‘een jubileum lang Restaurant Soigné’  heel wat leuks voor jullie in petto.

We gaven reeds een etentje voor 2 personen weg en zetten een hele reeks ingrediënten in de kijker.

Ook kan je genieten van ons Jubileum Tientjes-menu en dit iedere week van dinsdag t/m donderdag.

Foodbloggerposts-1

VOOR WIE?

 • Ben jij helemaal gek op eten en culinaire zaken?
 • Ben je een trotse foodblogger en heb je een eigen blogpagina waarover je communiceert op sociale media (Facebook en/of Instagram)?
 • Zou jij graag een avond meedraaien in de keuken van Restaurant Soigné samen met andere foodbloggers?
 • Of ken je iemand die aan bovenstaande eisen voldoet?
  Dan ben jij diegene die wij zoeken!

  Tag jezelf of een foodblogger die je kent in het bericht op Facebook en wie weet word jij één van de 10 gelukkigen!


WAT MOET IK DOEN?

 • Jij maakt een verslagje van de workshop op je Facebookpagina en op je Instagrampagina!
 • Het zou ook fijn zijn als je een blog maakt op je website.
 • Tag Restaurant Soigné in je post(s)


WAT GEBEURT ER DIE AVOND

 • Tijdens onze workshops bereid je een culinair menu onder begeleiding van een chef uit ons sterren restaurant. Onze menu’s zijn vooral geïnspireerd op gerechten van onze kaart.
 • Zo krijg je een bijzonder goede indruk van hoe er achter de schermen van ons sterrenrestaurant wordt gekookt.
 • We houden er rekening mee dat de gerechten die wij voor de workshops kiezen, ook in je eigen keuken thuis goed te bereiden zijn, zodat je je vrienden en of familie kunt verrassen met een culinaire maaltijd.
 • Dus gezellig samen koken, praten en heerlijk dineren aan een lange tafel met de gerechten die je zelf hebt bereid en… nog wat leren ook!
 • Klik hier voor een video impressie van een kookworkshop.
 • Je krijgt een viergangenworkshop inclusief aperitief en alle consumpties.
 • Keuze tussen 2 door ons voorgelegde data (op 12/09/2017 of op 18/10/2017).
 • De 10 gelukkigen worden rond 21  augustus persoonlijk op de hoogte gebracht!

Veel succes!

 • 29
  Jun

Een oud Bussums-weetje

Graag delen wij een oud Bussums-weetje met jullie 

We gaan even terug in de tijd. Op 30 meter van Restaurant Soigné gelegen, vond je vroeger Studio Irene in het oud wit kerkje in de Kerkstraat.

Studio Irene dankte haar naam aan de textiel- en manufacturenhandel “Irene” die in die tijd ook gevestigd was in dit kerkje.

Philips richte het pand in 1951 in als televisiestudio en daarna mocht de NTS er gebruik van maken. De eerste TV uitzendingen van Nederland kwamen uit dit kerkje

Wist je dat de kerk met wel 6 meter werd verhoogd zodat er straalzenders in geplaats konden worden?

Afbeelding1

Het pand waarin Restaurant Soigné gelegen is, wordt al 30 jaar als restaurant gebruikt.

Daarvoor was het een electronicazaak en naar verluid is de eerste televisie van Nederland verkocht ins ons pandje.

Als het raam links van de ingang beslagen is , kan je zien dat hier ooit een sticker heeft gehangen met ‘Electronica’ er op.

2

 

Studio Irene zond op 2 oktober 1951 het allereerste landelijke televisieprogramma in Nederland uit.

Er was slechts 1 kanaal dat enkele uren per dag een uitzending deed. In die tijd was dat vaak van 17h tot 19h.

Als we de verhalen mogen geloven, kon je telkens rond 18.00 uur een auto horen claxoneren.  Dit was in het hele land te horen en het irriteerde de regisseur.

Op een dag is de man staande gehouden door de regisseur.

De toeteraar was een man die door middel van het claxoneren zijn vrouw verwittigde dat hij bijna thuis was. Zijn vrouw had dan een seintje gekregen dat ze met het koken kon starten!

 • 14
  Jun

WEDSTRIJD – 10 jaar lang restaurant Soigné

WIN_soignétrakteert

IK NEEM DEEL

 1. Like de Facebookpagina van Restaurant Soigné (https://www.facebook.com/Restaurantsoigne/)
 2. Deel de wedstrijdpost openbaar op jouw tijdlijn (wanneer deze privé staat kunnen wij niet zien dat deze gedeeld werd en dus ook niet weten dat je hebt deelgenomen)
 3. Blijf gedurende het verloop van de wedstrijd fan van onze pagina en verwijder de post niet.
 4. En dan….  Duimen maar! Ben jij de gelukkige winnaar, dan sturen we je een berichtje om samen af te spreken.

WAT WIN IK?

 • Aperitief
 • Een 4-gangen menu met begeleidende wijnen
 • Koffie met friandises
 • Voor 2 personen
 • *De prijs kan op een dinsdag, woensdag of donderdag worden ingeruild


WIE WINT?

 • Op maandag 3 juli rond 14:00 loten we de winnaar.
 • LET OP: enkel een correcte deelname komt in aanmerking voor de prijs.

Veel succes!

Page 1 of 3123